Hogyan válassz kutyaszállítót?

Miért érdemes kutyaszállító boxot használni az autóban?

A kutyaszállító boxok, különösen azok, amelyek ütközésvizsgálaton estek át, döntő fontosságúak négylábú barátaink védelmében az utazások során.

Hatékonyan akadályozzák meg az esetleges zavaró tényezőket vezetés közben. A kutyák, mivel természetüknél fogva kíváncsiak, megpróbálhatják felfedezni az autót, vagy fel akarják hívni magukra a figyelmet, ami zavarhatja a vezetőt és balesetveszélyes. Azáltal, hogy biztonságban tudhatod kedvencedet, a kutyaszállító box segít az útra összpontosítani, csökkentve a zavaró tényezők miatti balesetek kockázatát.

tajekoztato-ez-pages-kepek_1

A töréstesztelt boxokat kifejezetten arra tervezték, hogy megvédjék kedvenced egy hirtelen megállás vagy baleset esetén. Az emberi biztonsági övekhez hasonlóan ezeket a szállítókat is úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a nagy erőknek, így biztosítva, hogy kedvenced még kedvezőtlen helyzetekben is biztonságban maradjon. Tekintettel arra, hogy nem minden box egyforma, létfontosságú, hogy olyat válassz, amely törésteszten esett át a maximális védelem érdekében.

Mindig előnyben kell részesíteni azokat a szállító boxokat, amelyek ütközésvizsgálaton estek át, és robusztus biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, beleértve a biztonságos ajtózárakat vagy megerősített falakat, vagy egy gyűrődési zónát, amely biztonságban tartja a kutyát és az utasokat.

Minél erősebb a kutyaszállító box, annál jobban megvédi kutyádat egy baleset során.

Sőt, egy kutyaszállító kényelmes és családias érzést nyújthat kedvencednek. Biztonságos és megnyugtató környezetet biztosít, amely egyedülállóan a sajátjuk. Ez az érzés nagymértékben enyhítheti az utazási szorongást és stresszt, így az utazások kellemesebb élményt nyújtanak számára.

Egy másik döntő szempont a box szerepe kedvenced általános jólétének kezelésében. A box távol tartja kutyádat az olyan potenciális veszélyektől, mint például tárgyak elfogyasztása, megrágcsálása az autóban, vagy akár megállás közbeni kiszökéstől. Ezek különösen akkor fontosak, ha gyakran megállsz, vagy ismeretlen területeken utazol.

Összefoglalva, a törésteszten átesett kutyaszállítóba való befektetés nem csak a biztonsági előírások betartását jelenti. Hanem azt is, hogy határozott lépést tegyél kedvenced biztonságának, kényelmének és jólétének biztosítása érdekében az utazások során. Ez egy olyan döntés, amelyet minden felelős állattartónak komolyan meg kell fontolnia.


Melyik kutyaszállító boxot válaszd?

A boxnak elegendő helyet kell biztosítania a kutyának, hogy üljön, álljon, megfordulhasson és természetes helyzetben feküdhessen. Nem szabad azonban olyan nagynak lennie, hogy a kutya csúszkálhasson vagy ide-oda hánykolódjon utazás közben, ami sérülést okozhat.

Meg kell mérni a kutya hosszát, marmagasságát, sőt néha a szélességét is, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megvásárolt box megfelelő méretű lesz.

Méretek szemléltetése kutyafajta alapján


tajekoztato-ez-pages-kepek_2

Hogyan mérj marmagasságot

Győződj meg róla, hogy kutya egyenesen áll, lábai közvetlenül alatta.

Keresd meg a mart: Kövesd végig a kutya gerincét. A mar domború profilvonalú kezdeti része a hátvonalnak, közvetlenül a lapockák felett.

Mérd meg kutyád marmagasságát. Használj mérőszalagot a talajtól a kutya marmagasságáig (lapockákig).

tajekoztato-ez-pages-kepek_3
Típus Marmagasságig
XS 35 cm
S 45 cm
M és M Compact 51 cm
L és L Compact 55 cm
XL és XL Compact 58 cm
XXL és XXL Compact 62 cm

Hogyan győződj meg arról, hogy a kutyaszállító box illeszkedik az autódhoz?

Az autódhoz való box kiválasztásakor figyelembe kell venni a jármű méretét és kialakítását is.

Szélesség: Mérd meg a csomagtartó vagy a raktér legkeskenyebb pontját. Ez jellemzően a kerékjáratok között van.
Mélység: Mérd meg a hátsó ülések hátuljától a csomagtartó legtávolabbi pontjáig lévő távolságot. Ha ferdehátú vagy SUV autód van, érdemes megmérni, hogy hol kezd dőlni a csomagtartó ajtaja – ha a box túl magas, előfordulhat, hogy nem fér el az élesen lejtős hátsó ajtó alá.
Magasság: Mérd meg a csomagtartónyílás magasságát, itt fér be a szállító. Kérlek vedd figyelembe, hogy egyes autóknál, ahol a padló alacsonyabban van, mint ahonnan a csomagtérajtó nyílik, nem biztos, hogy ki fogod tudni kinyitni a box ajtaját.

tajekoztato-ez-pages-kepek_4

Hogyan válaszd ki a Thule Allax méretét?

A Thule Allax tíz különböző méretben kapható, hogy optimalizálhasd a helyet az autóban, és megtaláld a tökéletes méretet a kutyádhoz, hogy utazás közben felállhasson és megfordulhasson. Az egyforma méretű különböző változatok – például a Large és a Large Compact – oka az, hogy biztosan legyen olyan változat, amely illeszkedik az autódhoz, függetlenül attól, hogy milyen tetőformája van.

A Compact változatok megegyeznek a hagyományos változatokkal, kivéve a mélységüket, amely modelltől függően körülbelül 10 cm-rel rövidebb.

XS (770000) S (770001) M (770002) M Compact (770009) L (770004) L Compact (770003) XL (770006) XL Compact (770005) XXL (770008) XXL Compact (770007)
Szélesség (cm) 50 55 65 65 70 70 70 70 75 75
Magasság (cm) 50 58 65 65 69 69 73 73 78 78
Hossz (cm) 66-72 72-80 82-90 77-82 93-105 87-93 94-105 89-94 103-120 95-103
Box súlya (kg) 15,5 17,7 22,3 22 26 24,3 26,3 25,3 29,7 27,3
Teherbírás (kg) 25 30 35 35 45 45 45 45 55 55

Kutyaszállító box választáskor/vásárláskor kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy az autó típusa alapján ellenőrizzük befér-e az adott box az autód csomagtartójába!


Hasznos kiegészítők a kutyaszállító boxhoz

A megfelelő kiegészítőkkel az utazások még könnyebbek lehetnek. Íme négy példa az okos és praktikus kiegészítőkre.

Thule Allax lökhárító védő

Thule lökhárítóvédő

Védd autódat! A leggyakoribb kellemetlenség a kutya szállításakor, hogy ki- és beugrásnál összekarcolhatja a lökhárítót. Ezzel a könnyen kezelhető lökhárítóvédővel, amely tartós, vízálló anyagokból készült, megszűntetheted ezt a problémát. A kutyaszállító súlya tartja a helyén, tároláshoz könnyen összecsukható, napvédőként is használható.


Thule Allax matrac

Thule kutyaszőnyeg

Kényelem kutyádnak! Szilikon szőnyeg, amely azon kívül, hogy segít a kutyának a ki- és beugráskor még szigetel is. Méretre vágható.


Thule Allax tároló táska

Thule tárolótáska

A táska tépőzárral rögzíthető a kutyaszállítóhoz, és több zsebbel is rendelkezik. Beleteheted a labdáját, játékát, a kutyapiszok felszedéséhez szükséges zacskókat, esetleg jutifalatot, utazótálkát.


Thule Allax akasztó kampó

Thule akasztó

Minden a helyén! Ezt a praktikus akasztót úgy tervezték, hogy rendszerezni tudd a kutya pórázát és nyakörvét, és bárhol rögzíthető legyen a Thule Allax kutyaszállító box oldalára.


5 gyakran ismételt kérdés az autós kutyaszállító boxal kapcsolatban

  • Kötelező-e a törvény által rekeszbe rakni a kutyámat autós utazás közben?
  • Bár a legtöbb országban ez nem kötelező, sok szakértő javasolja a kutyaszállító box használatát az általuk nyújtott fokozott biztonság miatt.

  • Milyen méretű boxot vegyek a kutyámnak?
  • A boxnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy kutyád kényelmesen álljon, forogjon és feküdjön, de ne legyen akkora, hogy utazás közben csúszkálhasson, ide-oda hánykolódjon.

  • Használhatom ezt a boxot más típusú utazásokhoz?
  • Igen, a kutyaszállító boxok minden típusú utazáshoz használhatók, beleértve a légi utazást is, de a konkrét előírásokról érdeklőd a légitársaságánál.

  • A kutyámnak nem tetszik a box, mit tegyek?
  • Fokozatosan szoktasd hozzá. Használj pozitív megerősítést, hogy pozitív asszociációt hozzon létre a boxal kapcsolatban. Kezd azzal, hogy ismerős környezetben vezeted be kutyádat a boxba, majd fokozatosan újabb kihívások elé állítod őt (más környezet, időtartam növelése).

  • Milyen gyakran álljak meg szünetekre autós utazás közben?
  • Javasoljuk, hogy 2-3 óránként állj meg, hogy kutyád is nyújtózhasson, ihasson és elvégezhesse a dolgát.

Kutya sétáltatás
vissza

© A tájékoztató szöveganyaga a Perfact-Pro Kft. szellemi tulajdona, annak felhasználása engedélyköteles!

Tel: +36 1 260 09 90,+36 70 338 3833


Áraink az áfát tartalmazzák!